Thursday, October 20, 2011

house in tanimannari

I think this greenhouse, with its bright white brick floor, grapevines running along the trellised walls, and abundance of natural light, has got to be one of the most appealing rooms I've ever seen. One section of a two-part renovation project for a couple in Okayama, Japan, Akio Kamiya Architect & Associates' "House in Tanimannari" project incorporates some of my favorite architectural details. Except for the stone base, the free-standing greenhouse is completely transparent, with the light changing with the weather.

Part two of this renovation is a modern, detached room that utilizes the structure of the original building without detracting from it. There's an open dining room, kitchen and living space on the ground floor; a staircase at the back leads up to a bedroom, which overlooks the area below.

(Via designboom)

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comments - they mean the world to me!